| Hjem | Os | Hundene | Hvalpe | Nyheder | Fakta | Andet | Opdateringer |

    

HVALPE

 
 
 
 • Har gennemgået DKKs opdrætteruddannelse, overbygning i genetik og jura og suppleringskursus "Den lovpligtige hundeholde uddannelse"Vi er ikke opdrættere i stor stil - et par kuld er det dog blevet til gennem årene.
  Det er ikke et krav for os, men vi har begge gennemgået DKKs opdrætteruddannelse, overbygning i genetik og jura og endelig suppleringskursus "Den lovpligtige hundeholder uddannelse".
   

 • Vores ideal før alt andet er at opdrætte en sund og rask chow chow, der lever længe og er mentalt rustet til at modstå nutidens daglige udfordringer som en god og stabil familiehund. At den så også er smuk, er kun prikken over i'et.
  Undersøgelser viser, at temperament nedarves med 60%, hvorfor forældredyrenes gode væsen og en ordentlig prægning allerede fra de første uger hos opdrætteren er altafgørende.
   

 • Vi laver ikke indavl.
  Ved en indavlskoefficient på 6,25 (fætter-kusine) er risikoen for arvelige defekter forøget 2 - 2,5 gang.
   

 • Fald aldrig for fristelsen til at erhverve en billig hund fra en hundehandlet eller en opdrætter, hvor du faktisk godt kan se, forholdende ikke er i orden. Køb ikke hvalp af medlidenhed. Besøg gerne flere opdrættere, før du bestemmer dig. De fleste ordentlige opdrættere er åbne for, at du kan møde kennelens hunde, selvom der ikke er hvalpe til salg for øjeblikket. Det er normalt helt uden købetvang.
  Hvalpekøb er en TILLIDSSAG - og husk, du og hvalpen forhåbentligt skal dele en glad og ubekymret tilværelse de næste mange år. Så tænk dig om.
   

 • Klik her, hvis du vil vide, hvad du får hos os?

 

D. 15-05-2009

Hvalpe (2,2)

Luna Nera del Fiume Giallo

JCH Bei Wei Botai / Ejer: Aase Bach Nikolaisen

Hsiung Kou's
Yüeh Chewbacca
Hsiung Kou's
Yüeh Nan Tzu Hei
Hsiung Kou's
Yüeh Hsin Te
Rød han Sort han Rød tæve
Ejere: Ingelise & Jørgen Rasmussen Ejere: Anette Pilgaard Jensen & Nigel Kajhøj Ejere: Lis Taul & Preben Krog

 

D. 12/13-03-2009: Luna er blevet parret med Bei Wei Botai.

Vi fik foretaget progesterontest på Luna, da hun er meget vanskelig at læse mht. det rigtige parringstidspunkt. Dyrlægen og Botai var dog enige om, hvornår det var den rigtige dag og der skulle ikke lang tids kurtiseren til, før den unge, men erfarne Don Juan, fik sig charmeret ind på den ikke helt så erfarne prinsesse.

Botai var på besøg i to dage og det var et forelsket par, der måtte tage afsked i døren, da Botai vendte næsen hjem mod Jægerspris. Hvis det passer, at en chowtæve skal være forelsket i sin hanhund, før det lykkes - ja, så er der klart grund til, at det at tro på gevinst.

D. 01-05-2009: Luna har mave på. Hun er allerede med to uger igen besværet og synes livet er lidt hårdt, men det afholder hende dog ikke fra med sædvanlig iver at føre an på lufteturen.

D. 11-05-2009: Fødekassen er klar - klik her!

D. 15-05-2009: Endelig er de kommet frem i dagens lys, de små. Det har været en lang ventetid og opblokningsfasen har været uudholdelig og lang, men endelig ligger der fire skønne hvalpe i kassen.
Luna virker godt tilfreds med sit første kuld på fire. To hanner og to tæver. Den ene han er sort, mens resten af kuldet er røde.

D. 16-05-2009 - Dag 1: Glæden er vendt til sorg. Luna er død fra os og hvalpene og nu forsøger vi, at give hvalpene den bedste start i livet under de givne omstændigheder.
Det er usigeligt hårdt, men i sorgen kan vi glæde os over fire livs-kraftige hvalpe, der tager godt på og fungerer på alle måder. Det er det, vi koncentrerer os om nu.

Tabet er Luna er ubærligt.

D. 19-05-2009 - Dag 4: Lunas hvalpe er kommet over de første tre kritiske døgn og det er nogle seje små kravl. De spiser godt og fungerer på alle måder. Tessa hjælper med pasningen, men er ret forsigtig endnu. Hun har aldrig selv haft hvalpe og det er en helt ny verden for hende.

D. 22-05-2009 - Dag 7: Hvalpene spiser stadig godt og det er utroligt, så hurtigt, de bliver større. I dag er de en uge gamle. Det har været dejligt at læse dyrlægers udsagn for, at de har ligeså gode chancer for at klare sig godt gennem livet, som hvis de var fostret af deres mor.

D. 23-05-2009 - Dag 8: Netop som vi er begyndt at tro på, at hvalpene nok skal klare sig, holder den lille tæve op med at spise fra det ene måltid til det næste. Hun indtog lidt mad, men mistede interessen for sutten efter få ml. Først var vi ikke så alarmerede, da de lidt på skift har haft et enkelt måltid, der ikke var den store succes og det har de så indhentet gangen efter. Hun var stadig aktiv og varm. Næste måltid var ikke bedre og nu begyndte vi at blive urolige og holdt meget øje med, om hun selv fandt ud af at holde sig varm med de andre og ellers fungerede. Og så blev hun tvangsfodret med en pipette i stedet for sutteflasken, så vi var sikre på, hun fik mad. Efter tvangsfodringen, der tog en helt time, begyndte hun at blive slap og vi holdt hende mod vores hud hele tiden, så hun ikke blev kold. Men hun ville ikke mere og kl. 6 i morges kun en uge efter hendes mor, døde hun. De to hanner og den sidste tæve har ingen tegn på ikke at ville livet, men nu er vi blevet mindet om, hvor hurtigt, det kan gå den forkerte vej.

D. 26-05-2009 - Dag 10: Hvalpene begynder at bruge næsen, når vi tager dem op. Og de synes allerede, de er for store til fødekassen, så de fleste timer tilbringer de spredt ud over gulvet.

D. 29-05-2009 - Dag 13: Vi har vores op og nedture, men heldigvis er det dog mest op. Hvalpene tager det på, de skal og de er store og stærke. På trods af det, har vi nu et par gange måttet haste til vagt-dyrlægen, fordi én af dem uden synlig grund pludselig nægter at sutte på flasken. De har så fået et par måltider med sonde og så er de helt oppe på dupperne igen.
Nu har vi selv fået udstyret hjem og lært at lægge sonden - det må være den bedste sikring imod at få brug for det igen.
Det første øje har glimtet inde bag et øjenlåg. Det var tæven, der lige skulle se verden, men skyndte sig at lukke af for den igen. Og de søger væk fra sovepladsen for at gøre deres toilette. NICE!

D. 29-05-2009 - Dag 15: Nu virker slikke refleksen og i nat fik den røde han sin første selvhjulpe tår vand. De har alle små sprækker, der hvor øjnene kommer til at sidde.

D. 03-06-2009 - Dag 19: Der sker bare så meget i disse dage. Alle tre har fået øjne, spidser af tænder pipper frem i gummerne, de snuser rundt i kassen for at finde hinanden og tæven kan helt klart høre, når vi taler til hende. De er alle helt oppe at gå på benene og klarer uden problemer rampen op i fødekassen og det glatte trægulv. Drengene er dog lidt bagefter.
De finder mere og mere selv ud af at gøre sig rene, men de sørger for at holde os i sving alligevel og mere end fire timer går det ikke at trække måltiderne. Selvom alle dyrlæger skriver, de godt kan nøjes med hver 6. time nu.

D. 05-06-2009 - Dag 21: Det var sjovt at lukke op til hvalpegården her til morgen, for straks de fik øje på mig, kom de stormende på deres usikre ben - helt tydeligt med genkendelsens glæde. Tidligere har det været lugten, der tiltrak dem, men i dag, kunne de høre og se, det var deres madmor, der kom.
Vores familie kiggede forbi og niece Mette havde lille Tobias med på bare to måneder.

D. 06-06-2009 - Dag 22: Så bliver der leget - i dag greb tæven tydeligt fat i nakken på den sorte og ruskede ham godt og grundigt. Han fik ikke et ben til jorden.

D. 07-06-2009 - Dag 23: Vi øver os på at spise rigtig mad. De seneste dage er det blevet til lidt tater, ostehaps og hvalpefoder blendet med oksekød og modermælk. Det er dog ikke fin nok til vores lille tæve, så i morgen prøver vi med Hills vådfoder. Teknikken mestrer de dog alle tre, men det er nu mere hyggeligt med flasken. De er nu flyttet fra stuen og ud i køkkenet til et mere tisse-tårs-venligt underlag.

D. 11-06-2009 - Dag 27: Det går bare så stærkt nu. Vi har haft nogle logistiske udfordringer, fordi vores dejlige hundepasser nabo er blevet syg og måtte på hospitalet. Og da vi pludselig kun havde én bil, var det lidt svært at få det hele til at hænge sammen.
Der bliver spist en masse fast føde og hvalpene har allerede fået smag for meget forskelligt mad. Hovedbestanddelen er Hills, som de dog snart skal vænnes fra for at gå over på hvalpepiller. De elsker stadig at få flaske et par gange om dagen.
De er nogle værre kælepotter og vil rigtig gerne sidde i arm og hygge.
Michael og Fie var på hvalpekig, så det var rigtig hyggeligt.

D. 13-06-2009 - Dag 29: I går var Anette og Nigel på besøg. Det lader til, den sorte, der måske skal kaldes Anton, flytter til Sjælland. Det bliver hårdt at sende ham helt derover, men han vil blive glad for sine nye mennesker. De er allerede faldet for ham.
Senere kom Janni med Ea på bare 1 år og 4 måneder - hun var faktisk rigtig god til de små hvalpe.
I dag var det Chewbaccas mennesker, Mai-Britt og Henrik, der kom forbi. Der er sket så meget, siden de var her sidst for tre uger siden. Ca. 1½ kg. mere hund og fra at være en lille hjælpeløs pølse, er han blevet en stor viljefast fyr.
Vi tager hvalpene ud, hvor gang de skriger og så sætter de sig med det samme og sk... eller tisser. De er rigtig dygtige, er de.

D. 14-06-2009 - Dag 30: Vi har ventet på det længe - altså dagen, hvor den lille hale fiser rundt på enden af hunden, når den hører vores stemme. Og endelig skete det. Først var det Anton, der logrede helt vild til Preben - bagefter endnu vildere til Tufai. Så stemte Chewbacca i koret. Men lille Hsin Te mestrer endnu ikke teknikken. Jeg tror, det bliver i morgen, hun logrer til MIG!

D. 20-06-2009 - Dag 36: Nej, hvor sker der dog meget. Hvalpene er mere aktive og tager nogle gevaldige løbeture på plænen. Anton spurtede glad afsted for fuld skrue tidligere i dag. Hvorfor - ja, fordi man kan!
Hele haven er tryg efterhånden og de tør går ned i det fjerneste hjørne uden søskende eller andre støtte pædagoger. Først lidt tøvende, men nu fulde af selvtillid.
Mange hænder har været på klappebesøg. Nye hver dag - alle aldre, størrelser og afstøbninger. Og de små nyder opmærksomheden. Støvsugeren er dog det farlige element i en ellers helt tryg hverdag.
Ushi tager ansvar og er hvalpenes beskytter, når der kommer gæster
Hvalpene er ikke længere interesserede i flasken.

D. 23-06-2009 - Dag 39: Under morgenturen i haven, får Hsin Te pludselig øje på mig fra den fjerneste krog af haven. Hun spurter for fuld skrue på sine korte ben hen til mig, hvorefter hun stiller sig foran mig og logrer som en gal. Livet er da dejligt.
Ushi tager mere og mere ansvar og er endda begyndt at lege med de små. Hendes favorit er dog Hsin Te - måske fordi jeg allerede har fortalt, at det er hende, vi skal beholde.

D. 27-06-2009 - Dag 43: Chewbacca fik besøg i dag. Hans familie fra Randers var på fransk visit og han fik vist sig fra sin pæneste side. Han er lidt en baryler, der måske skal bruge lidt tid på at lære, hvad nej betyder. Men Mai-Britt og Henrik kan lide at få nogle udfordringer, så de skal nok finde ud af det, de tre. I hvert fald er de endnu ikke skræmt helt væk og kommer og henter ham d. 10. juli. Hvis de kan finde ham. LOL

D. 28-06-2009 - Dag 44: Vi var i byen i aftes - for anden gang i de seks uger, vi har haft hvalpene. Det er underligt at være væk fra dem så længe og uden Ushi og vores dejlige nabo, var det ikke muligt. Selvom de selv sørger for at komme ud og ind efter behov gennem hundelemmen, så mangler de trods alt selskab og skal fodres. De var vildt glade, da vi kom hjem og halerne kørte rundt over hele linjen.
Anton havde øvet sig på at få ørerne op at stå hele aftenen og i morges lykkedes det. To små tykke trekanter stræber mod himlen. Han er en dygtig lille dreng.
Generelt er hvalpene meget mere interesserede i at lege med os nu og ikke kun med hinanden.

D. 01-07-2009 - Dag 47: Så gik turen til dyrlægen. Da hvalpene er opfostret på modemælk, blev vi anbefalet at vaccinere allerede nu og så fik vi chippet og lavet sundhedstjek på samme tid. Dyrlæge Peter Weis blev glad for at se hvalpene, da klinikken jo har fulgt forløbet fra før, vi besluttede, at Luna skulle parres. Peter Weis er schæferhundemand, men der er ingen tvivl om, at Luna havde en helt speciel plads også i hans hjerte.
Den dyrlægefaglige vurdering er, at det er nogle dejlige hvalpe i fin foderstand. Han har absolut intet negativt at bemærke. Begge hanner har testiklerne på plads i pungen.
Men pyh, hvor var det varmt for hvalpene. Først turen i bilen, dernæst laaang tid på klinikken og så turen hjem igen. Begge hanner synes ikke bilkørsel er et hit, men de blev da ikke køresyge. Hsin Te forsøgte at trøste og slikkede sine brødre omsorgsfuldt undervejs.

D. 03-07-2009 - Dag 49: I dag fik hvalpene ormekur og det skal de have to gange mere. Næste gang her, men den sidste gang, har vi fået små pakker med fra dyrlægen til hver hvalp, som skal med til deres nye hjem.
Hold da op, hvor er der ulykker i krabaterne nu. De er gode til at finde på i flok og når temperaturen ellers tillader det, har de krudt i rumpetterne.
Måske Ushi snart skal have hvalpe - hvis ikke, ja så er det ikke Antons skyld. Han har gjort sit bedste hele dagen.
Der er kun en uge til Chewbacca flytter til Randers - det er naturligvis dejligt, han får et godt nyt hjem, men det bliver sørme svært at undvære ham.

D. 10-07-2009 - Dag 56: Otte uger er bare fløjet af sted. I dag måtte vi tage afsked med Chewbacca, der er flyttet til Randers. Han bliver bybo og møder du en lille frækkert på din vej lige omkring regnskoven - ja, så er det sikkert ham.
Han skal lære at begå sig med to ældre katte, men han har jo allerede været i den bedste lære med vores egen Olsen.
Nu kan vi glæde os til han snart kommer på ferie, mens hans familie skal på tur.

D. 14-07-2009 - Dag 60: I dag var det så Anette & Nigel, der drog afsted med Anton. Det var en lang køretur, han skulle ud på, men det gik heldigvis godt og vi har allerede fået de første billeder af Anton, der køler sig i fuglebadet.

 

 

 

D. 22-05-1995

Hvalpe (0,5)

CH Yama Silver Moonbeam

CH Yama Mr. President / Ejer: Michael Stagebo

CH Hsiung Kou's Shihshih Hsiung Kou's Shinshih Hsiung Kou's Shinte Hsiung Kou's Shiwei CH Hsiung Kou's Shuwai
Rød tæve Rød tæve Rød tæve Rød tæve Rød tæve
Død: 29-05-2007 Død: 20-08-2003 Død: 27-10-2000 Død: 10-04-2007 Død: 2008
Ejere: Lis Taul & Preben Krog Ejer: Christel Blidegn Ejer: Ruth Knudsen Ejer: Henrik Gynther Sørensen Ejer: Enzo Farinella, Italien

 

D. 24-02-1990

Hvalpe (3,1)

Ilsø Debbie

Wingwood Golden Surprize / Ejer: Inger Boas

Hsiung Kou's
Hsiung Mao
Hsiung Kou's
Tin Toej
Hsiung Kou's
Tong Kwai
Rød tæve Rød han Rød han
Død: 01-07-1991 Død: 20-05-1992 Død: 01-10-1990
Ejere: Lisbeth & Ole Jessen Ejere: Lis Taul & Preben Krog Ejere: Jette & Henrik Thalmay

 

 

Opdateret d. 26-10-2011

 

copyright © Lis Taul & Preben Krog, Gjern